• Panathlon verklaring over ethiek in de jeugdsport kan je hier lezen.

 

  • Een overzicht van de taken van begeleiders (trainers en afgevaardigden) kan je hier lezen.

 

 

  • Spelreglementen jeugdvoetbal 2015-2016 kan je hier lezen

  

 

 

Tegemoetkoming mutualiteiten

Bij de verschillende mutualiteiten kan je als ouder een tegemoetkoming krijgen voor het lidgeld dat je hebt betaald bij TW3000 voor de aansluiting van je kind. Je moet daarvoor een attest invullen en laten ondertekenen door onze voorzitter of secretaris.


Via onderstaande links kan u de attesten van enkele mutualiteiten uit onze regio downloaden. Van zodra je het hebt ingevuld, kan je het aan de trainer of afgevaardigde van je speler afgeven, of het rechtstreeks in het bakje van de secretaris in de kantine van TW3000 deponeren. De week nadien kan je het document dan in de kantine ingevuld terug ophalen.

 

 

Staat je ziekenfonds niet in de lijst? Neem dan contact op met je ziekenfonds. Of in sommige gevallen kan je het document toch downloaden vanop je persoonlijke zone op de website van het ziekenfonds.

Ouders en kind gestresst op sportveld

 

Ouders bezorgen elkaar en hun kinderen veel stress langs de zijlijn van het sportveld.

Uit een Nederlands onderzoek blijk dat één op de tien ouders zich regelmatig flink ergert aan het gedrag van andere ouders langs het sportveld. Zij storen zich het meest aan het opjutten van de kinderen, schelden en tieren, klagen bij de scheidsrechter en het geven van tips aan de trainer. 

Vier op de tien ouders denkt ondertussen dat anderen zich niet aan hen storen. Het overdreven fanatisme van ouders zorgt voor de nodige stress bij andere ouders en vooral bij de sportende kinderen. Het zelfvertrouwen van de kinderen kan onder het gedrag van de ouders lijden.

Voor alle ouders die dit herkennen of misschien zelfs erkennen, kan je ook eens kijken naar de Sportoudersactie van het tijdschrif Klasse voor Ouders. Je kan er ook de gedragscode voor ouders en trainers tekenen.